Schreuder lovend over Ajax-aankoop: 'Hij is snel en goed in de één op één'

14 augustus 2022 om 21:18

Alfred Schreuder is erg blij met de komst van Calvin Bassey naar Nederland. Volgende week kan de Ajax-trainer voor het eerst beschikken over de Nigeriaans international in het competitieduel met Sparta.

Door de rode kaart die Bassey pakte in zijn invalbeurt tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (3-5), kwam hij nog niet in actie in de Eredivisie. Verslaggever Hans Kraay Jr. vraagt de coach of de aankoop niet wat 'lomperig' is. "Als we met zijn allen vorig jaar Rangers hebben gezien, volgens mij moet iedere voetbalkenner dan weten wat zijn kwaliteiten zijn", zegt Schreuder bij ESPN. "Als ze het dan niet weten, is dat niet mijn probleem. Hij kan heel goed één tegen één verdedigen, hij is snel. Aanvallend en opbouwend kan het nog beter, maar hij is er al echt mee bezig."

 Volgens Schreuder speelde Giovanni van Bronckhorst bij die ontwikkeling een grote rol. "Dat is een Nederlandse trainer die dat graag wil. Hij heeft hem daarom in het centrum gezet. Hij kan heel goed linksback of centraal spelen. Het is een jongen met een enorme drive die iets wil bereiken. Volgens mij is hij een uitstekende aankoop voor Ajax." Ajax telde op 20 juli liefst 23 miljoen neer voor Bassey.