Stevens vol lof over PSV-trainer Van Nistelrooij: 'Ruud heeft die gunfactor'

21 augustus 2022 om 13:59
Laatste update: 21 augustus 2022 om 15:15

Huub Stevens is bij Goedemorgen Eredivisie vol lof over Ruud van Nistelrooij. De voormalig trainer ziet een rooskleurige toekomst voor de PSV-trainer weggelegd en ziet in de selectie van de Eindhovenaren een uitblinker.

Bij het ESPN programma benoemt Stevens het verschil in de wijze waarop PSV benadert wordt dit seizoen ten opzichte van vorig jaar. Dat komt volgens hem door Van Nistelrooij. "Dat wordt een toptrainer. Hij straalt een bepaalde rust uit. Die heb je ook nodig. Ze zeggen wel eens: de aanvallende spelers zijn niet de beste trainers, maar hij is op de goede weg. En de gunfactor is inderdaad bepalend." Volgens de oud PSV-trainer is de benadering richting Van Nistelrooij positiever dan dat Schmidt die kreeg. "Iedereen gunt het hem. Voorganger Roger Schmidt had die gunfactor niet. Bij een verkeerde wissel werd hij direct door iedereen afgemaakt. Ruud kan zich dat wel veroorloven. Schmidt is niet altijd fair aangepakt. Iedereen heeft zijn mening, maar Ruud heeft de gunfactor."

Stevens is ook gecharmeerd van Joey veerman. Volgens de voormalig Schalke-trainer kan hij zomaar mee naar het WK in Qatar deze winter. "Hij doet het fantastisch. Hij verdeelt het spel, trekt het naar zich toe en doet dat perfect. Het Nederlands elftal? Hij heeft met concurrentie te maken, maar als nummer 8 heeft hij meer kans dan als nummer 10. Het is zeer prettig om iemand te hebben met zijn kwaliteiten. Je kan er altijd de bal bij kwijt."