Engelse media prijzen United: 'Een wederopstanding, de definitie van terugknokken'

23 augustus 2022 om 06:46

De Engelse media zijn te spreken over Erik ten Hag en Manchester UnitedThe Red Devils verrasten zondag vriend en vijand door uitgerekend tegen Liverpool FC de eerste driepunter van het seizoen binnen te slepen in een zinderend duel. 

Ten Hag koos er voor zonder aanvoerder Harry Maguire en Cristiano Ronaldo te starten. Een dappere keus van de Nederlander, die de pineut zou zijn als de wissel verkeerd uit zou pakken, weet de BBC. "De overwinning was een mijlpaal voor Ten Hag, die wist dat hij kritiek zou hebben gekregen, wanneer hij zonder Maguire en Ronaldo had verloren. In plaats daarvan was hij getuige van een avond, waarvan hij hoopt dat het een startsein van zijn heerschappij op Old Trafford is."

'Manchester United had het heavy metal-spel van Liverpool stevig in handen', schrijft The Guardian. 'Een duizelingwekkende transformatie na de vernedering van twee nederlagen op rij. Hoe een team dat met 4-0 van Brentford verliest, nu zoveel beter was dan de tegenstander (Liverpool, red.) die vorig seizoen over twee wedstrijden met 9-0 te sterk was, is de definitie van het vermogen om terug te knokken.'

Ook Sky Sports keek de ogen uit en sprak van een 'onherkenbaar Manchester United'. 'De intensiteit die United tegen Liverpool op de mat legde, was niet te vergeleken met die van negen dagen geleden tegen Brentford', besluit het medium. Vooral Tyrell Malacia en Lisandro Martínez vielen in goede zin op. Door de verrassende overwinning van United klimt de ploeg naar de veertiende plaats, terwijl Liverpool op de zestiende plaats blijft steken. De ploeg van Jürgen Klopp won nog niet en beleeft een beroerde seizoensstart.