'Het lijkt alsof de interesse van United voor Cody Gakpo momenteel afneemt'

26 augustus 2022 om 18:37
Laatste update: 26 augustus 2022 om 18:40

De interesse van Manchester United in Cody Gakpo lijkt enigszins af te nemen. PSV greep woensdagavond een Champions League-ticket mis door in eigen huis van Rangers FC te verliezen. Gakpo maakte geen sterke indruk, maar dat is niet de reden dat United een slag om de arm doet.  

Volgens Sky Sports nekken de Financial Fair Play-regels The Red Devils dusdanig, dat de interesse in Gakpo even op een lager pitje wordt gezet. Gakpo staat al wekenlang in de belangstelling van Manchester United. De linksbuiten wilde nog niet kwijt of hij bij PSV wilde blijven, maar eiste in ieder geval dat de Eindhovenaren de Champions League haalden. Met het missen van die doelstelling lijkt een verblijf van Gakpo ondenkbaar. 

Het werd eerder deze week bekend dat de FFP-regels de duimschroeven hard aandraaien bij de Mancunians. Om nieuwe spelers te halen, moet United afscheid nemen van huidige spelers om het salarishuis op orde te krijgen. Het salaris van Cristiano Ronaldo is onder meer een probleem en United zou wellicht openstaan afscheid te nemen van de Portugees. Momenteel gelden SSC Napoli en Sporting Portugal in de wandelgangen tot de mogelijke kandidaten om de Portugees in te lijven.