Horrorgenerale voor Van Bronckhorst richting Ajax: ruime Celtic-zege in Old Firm

3 september 2022 om 16:00

Giovanni van Bronckhorst gaat een slechte nacht tegemoet. De oefenmeester zag zijn Rangers FC met 4-0 verliezen van Celtic FC, een Old Firm die hij snel zal willen vergeten. De Schotten hebben dan ook een zeer slechte generale voor de wedstrijd tegen Ajax achter de rug.

Na acht minuten was het al raak op Celtic Park. Liel Albada wist doelman Jon McLaughlin te passeren, die niet voluit ging: 1-0. Na de snelle openingstreffer was het Rangers dat veel in balbezit was, maar Celtic was een ploeg die effectief was zaterdagmiddag. Na een steekbal was het Jota die de bal keurig over de Rangers-goalie stiftte. De Portugese spits genoot zichtbaar van het moment na zijn treffer.

Nog voor rust werd het zelfs 3-0 in het voordeel van de in het groen gehulde ploeg uit Glasgow. Het was weer Albada die wist te scoren, na opnieuw slecht ingrijpen van McLaughlin, die de bal door zijn benen liet glippen. In de tweede helft werd de score nog verder uitgebouwd naar 4-0, door invaller David Turnbull.

Al met al was het duel een horror generale voor Van Bronckhorst, die aanstaande woensdag op vertrouwde Nederlandse bodem zal spelen. Ajax ontvangt Rangers in de Johan Cruijff Arena voor de eerste Champions League-wedstrijd van het nieuwe seizoen.