Kluivert debuteert voor Valencia, maar kan het verschil niet maken

10 september 2022 om 16:24
Laatste update: 10 september 2022 om 16:31

Justin Kluivert heeft zijn debuut gemaakt voor Valencia CF. De huurling van AS Roma kwam in de tweede helft binnen de lijnen, maar kon de achterstand niet meer ombuigen.

Op Deadline Day verkreeg Kluivert geen werkvergunning om aan de slag te gaan bij Fulham waardoor een transfer in het water viel. Valencia bood een uitweg en legde de aanvaller op huurbasis vast. Zaterdagmiddag mocht Kluivert in de 64e minuut zijn opwachting maken in het uitduel met Rayo Vallecano. Echter kon de Nederlander geen potten breken en verloor zijn ploeg, ondanks de aansluitingstreffer in de 93e minuut van Mouctar Diakhaby, met 2-1.

Met zijn stap naar Valencia volgt Kluivert de voetsporen van zijn vader die in het seizoen 2005/06 uitkwam voor Los Che. In zestien optredens scoorde Patrick Kluivert slechts tweemaal. Justin Kluivert zal de cijfers van zijn vader hopen te overtreffen.