Grillitsch na eerste half uur in Ajax-shirt: 'Ik hoorde het al op de training'

12 september 2022 om 10:11

Florian Grillitsch debuteerde voor de hoofdmacht van Ajax tijdens de 5-0 overwinning op sc Heerenveen. De Oostenrijker - van origine middenvelder - speelde het laatste gedeelte van de wedstrijd als verdediger.

Tegen Heerenveen beleefden de Amsterdammers een zorgeloze avond en bleek het veel te sterk voor de Friese formatie. "Het was fantastisch. Om te kunnen doen waar ik van houd, voor de ogen van deze fans, dat is geweldig", brandt Grillitsch los in gesprek met Ajax TV. "Ik kreeg vrijdag op de training te horen dat ik wel eens minuten kon gaan maken. Ik was er dus op voorbereid en hoopte er al op."

Van Alfred Schreuder kreeg de international een half uur speeltijd. Doordat Calvin Bassey in de slotfase geblesseerd uitviel en Ajax al uitgewisseld was, speelde Grillitsch een aantal minuten als centrale verdediger. "Ik weet niet of ik dat ooit al had gedaan, maar ik speel op de plek waar de coach mij nodig heeft. Ik had zelf een lange tijd niet gespeeld, dus ik had vooral wedstrijdritme nodig. Ik doe er alles aan om mezelf te verbeteren."

Veel tijd om na te genieten heeft Grillitsch niet. Dinsdagavond wacht het uitduel met Liverpoool. "De Champions League is altijd speciaal en op Anfield zeker. Vanavond (zaterdag, red.) genieten we nog even van de overwinning op sc Heerenveen en daarna gaan we ons weer voorbereiden op aankomende dinsdag."