Ji-Sung Park over transfer naar United: 'Ik dacht dat het een grap was'

29 september 2022 om 15:34

Ji-Sung Park kon niet geloven dat Manchester United interesse in hem had toen hij bij PSV speelde. De Zuid-Koreaanse middenvelder verliet Nederland voor een avontuur in de Premier League, dat uiteindelijk acht seizoenen zou duren.

"Mijn zaakwaarnemer vertelde me dat Manchester United in mij geïnteresseerd was, maar ik dacht dat het een grap was. Toen nam ik het gewoon niet serieus", zei Park tegenover NBC Sports. "Mijn manager zei tegen me dat Sir Alex Ferguson op een telefoontje van me wachtte. Ik zei: Wat? Waarom? en hij zei: Hij wil met je praten en toen realiseerde ik me dat hij echt serieus was."

Park maakte uiteindelijk in de zomer van 2005 voor 7,3 miljoen euro de overstap van PSV naar Manchester United. Hij werd enorm goed opgevangen in Engeland. "Toen ik bij de spelers kwam, hielpen ze me allemaal om me aan te passen aan de cultuur van de club en de cultuur van Engeland." De Zuid-Koreaan is ook lovend over Sir Alex Ferguson. "Hij is buiten het veld echt een geweldige man en een geweldig persoon om te volgen, het maakte het een stuk makkelijker om me aan te passen aan de Engelse cultuur."