Ten Hag genadeloos hard onderuit met Man United tegen Man City van Guardiola

2 oktober 2022 om 16:55

Het Manchester United van Erik ten Hag heeft zondagmiddag de derby tegen Manchester City met 6-3 verloren. Erling Braut Haaland was de grote man bij de ploeg van Pep Guardiola met drie goals en twee assists.

Al in de achtste minuut kwam United op achterstand na een mooie aanval van City. Bernardo Silva kon de bal vrijuit voorgeven en Phil Foden schoot vervolgens hard raak. In de 34ste minuut begon vervolgens de grote Haaland-show. Uit een corner van Kevin de Bruyne, die ook een goede wedstrijd speelde, kopte de Noor de 2-0 binnen. Drie minuten later was het wéér raak voor de spits. Na een geweldige bal van De Bruyne kon Haaland de 3-0 binnentikken. Vlak voor rust werd het ook nog 4-0. Op aangeven van Haaland maakte Foden zijn tweede van de middag.

Na rust ging het spektakel vrolijk verder. Nadat Antony namens United nog wat terug deed met een heerlijke treffer, maakte Haaland in de 64ste minuut zijn hattrick compleet. In de 73ste minuut was de Noor vervolgens aangever bij de 6-1 van Foden, die daarmee óók zijn hattrick completeerde. United deed in de slotfase nog wat terug: de ingevallen Anthony Martial scoorde tweemaal.

Door de nederlaag staat United momenteel zesde in de Premier League met twaalf punten uit zeven duels. Manchester City staat tweede met twintig punten.