Tannane gefrustreerd door zevende gelijkspel op rij: 'Wij waren de betere ploeg'

9 oktober 2022 om 07:59

Oussama Tannane beleefde zaterdagavond een frustrerende wedstrijd tegen Excelsior. De aanvaller van NEC was ouderwets op dreef en gaf een assist, maar zag de Rotterdammers in de slotfase langszij komen. 

Tannane meldde zich na het duel bij ESPN en sprak over de wedstrijd en zijn eigen prestatie. "We waren de bovenliggende partij en hadden deze wedstrijd makkelijk kunnen winnen", verzucht Tannane. "Dat hebben we nagelaten." Tijdens het duel maakte de aanvaller zich niet zorgen over een mogelijk zevende gelijkspel. "Nee, nee, ik ben heel positief ingesteld."

Landry Dimata maakte zijn eerste treffer in dienst van NEC en Tannane is blij voor zijn ploeggenoot. "Ik wist dat hij er eentje zou maken vandaag en uiteindelijk is het hem wel geworden. Ik ben ontzettend blij voor hem en voor een spits zorgt het voor veel vertrouwen." Tannane stelt dat hij de afgelopen tijd niet wedstrijdfit was. "De afgelopen vier weken speel ik al met een dikke enkel en heb qua conditie niets gedaan. In de wedstrijd tegen Feyenoord trainde ik eindelijk mee en mijn conditie gaat steeds beter. Ik voel me goed en lekker, dat komt ook door de club zelf. Het is lekker saamhorig en klein."

De aanvaller ziet een verschil met zichzelf vergeleken met een paar jaar geleden. "We worden volwassener. Ik ben nu 28 en ik heb elf jaar professioneel voetbal achter mijn naam. Op een gegeven moment neem je die ervaring toch wel mee en speel je nu samen met spelers die mijn spel begrijpen", besluit Tannane.