Te Kloese haalt adem na bewogen weekend: 'Was ook niet makkelijk voor Orkun'

17 oktober 2022 om 13:20

Dennis te Kloese heeft een bewogen weekend achter de rug. De algemeen directeur van Feyenoord had het druk met alle rumoer rondom Orkun Kökçü en het eerste interview van Frank Arnesen sinds zijn vertrek bij de Rotterdamse club. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Te Kloese terug op het voetbalweekend en de randzaken eromheen. Kökçü voelde zich niet comfortabel met het dragen van de regenboogband en liet het aanvoerdersschap over aan Gernot Trauner. "Het was echt niet makkelijk. Kökçü gaf aan het begin van de week aan dat hij zich niet prettig voelde bij de hele situatie. Hij wilde de actie niet via een aanvoerdersband uitdragen. Maar ja, alle clubs staan erachter en Feyenoord ook volledig. Dat maakte het voor ons een heel moeilijk verhaal, dat durf ik wel te zeggen. Als club moet je jezelf nu kwetsbaar opstellen."

Veel mensen vielen over het besluit van Kökçü en het statement dat de Turkse speler op de clubsite van Feyenoord gaf. Te Kloese vindt echter dat men te snel een oordeel klaar heeft. "Als club dragen we het beleid uit en omarmen we het zelfs. Maar we moeten Kökçü en zijn mening ook respecteren. Acceptatie is er niet alleen voor geaardheid. Of huidskleur, ik heb zelf een buitenlands gezin. Acceptatie is er ook voor geloofsovertuiging", stelt de algemeen directeur. 

Te Kloese zag ook dat Arnesen aanschof bij Goedemorgen Eredivisie en zijn eerste interview gaf na zijn vertrek bij Feyenoord. Te Kloese is blij dat de gezondheid van Arnesen de goede kant op gaat. "Ik vond Frank tijdens het interview bijzonder respectvol naar Feyenoord. Ik vond hem er ook heel goed uit zien. Daar ben ik heel blij mee. Dat was ook onze intentie, om zijn activiteiten op een heel laag pitje te zetten zodat hij weer gezond kon worden", besluit Te Kloese.