'Engelse speler gokt op eigen wedstrijd en wordt voor 10 (!) jaar geschorst'

18 oktober 2022 om 19:16

Opmerkelijk nieuws uit Engeland: voormalig Reading-verdediger Kynan Isaac is voor liefst tien jaar (!) geschorst door de FA wegens gokken op een wedstrijd waarin hij zelf speelde. Dat melden diverse Britse media, waaronder The Daily Mail.

Daardoor lijkt de carrière van de 31-jarige verdediger per direct ten einde. De verdediger van Stratford is schuldig bevonden aan het plaatsen van bets in de wedstrijd tegen Shrewsbury (5-1) van afgelopen jaar in de strijd om de FA Cup. Isaac speelde zelf 'gewoon' mee in dit duel en moet zijn actie bekopen met een tien jaar durende schorsing.

De FA begon het onderzoek nadat zij getipt waren over verdachte inzetten tijdens de wedstrijd van Stratford, uitkomend op het zevende profniveau (de Southern Premier League), tegen Shrewsbury. De verdediger pakte in de 84ste minuut een gele kaart. Precies op die actie in die minuut hadden zijn vrienden een grote geldsom ingezet. Inmiddels is duidelijk geworden dat Isaac schuldig is bevonden en zelf meerdere inzetten geplaatst heeft.