Gakpo eerlijk over United-interesse: 'Ik heb meerdere malen gesproken met Ten Hag'

19 oktober 2022 om 14:42

Cody Gakpo erkent dat hij de afgelopen zomer meerdere malen met Erik ten Hag heeft gesproken over een transfer naar Manchester United. De aanvaller van PSV baalde van het stuklopen van de transfer, maar heeft de knop omgezet en focust zich nu op prijzen winnen in Eindhoven.

"Ik heb inderdaad meerdere malen gesproken met Ten Hag", vertelt Gakpo tegen The Times. "Uiteindelijk is de transfer niet doorgegaan en dat was wel jammer voor mijn ontwikkeling, omdat Manchester United één van de grootste clubs ter wereld is. Voor PSV was het balen, omdat een speler naar zo'n club zien vertrekken ook iets moois is voor hen."

"De gesprekken met Manchester United liepen een week voor het einde van de transferwindow spaak", vervolgt Gakpo. "In die week moest ik dus nog beslissen of ik naar Southampton wilde of naar Leeds United. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om bij PSV te blijven, maar het was een stressvolle periode voor mij."

Gakpo koos voor een langer verblij bij PSV en dat loopt tot nu toe succesvol. De aanvaller is met negen goals uit tien wedstrijden topscorer van de Eredivisie. "Het is geen straf om hier te spelen. Het is mijn club sinds de jeugd. Ik wil prijzen winnen en mijn best doen voor PSV. Als je de kans krijgt om naar de Premier League te gaan, natuurlijk overweeg je dat dan. Van die hectische periode ben ik gelukkig snel teruggekomen."