Ochtendkranten over 'anonieme' Gakpo: 'Kon zijn stempel niet drukken'

21 oktober 2022 om 07:44

De Nederlandse ochtendkranten zijn redelijk eensgezind over de 1-0 nederlaag die PSV donderdagavond leed op bezoek bij Arsenal. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij moest zijn meerdere erkennen in de Londenaren en liepen vrijwel de gehele wedstrijd achter de bal aan.

Zo stelt De Telegraaf dat 'PSV voor rust voornamelijk aan het tegenhouden was, wat goed ging, want Arsenal kreeg geen bal tussen de palen'. 'In de tweede helft voetbalden de Brabanders wat meer mee, maar kreeg Arsenal wel een aantal grote kansen en uiteindelijk ook de verdiende treffer.' Aanvoerder Granit Xhaka brak in de 70e minuut de ban voor The Gunners.

Het valt de krant daarbij op dat één van de gebruikelijke blinkvangers bij de Eindhovenaren, Cody Gakpo, niet uit de verf kwam. 'De captain met Premier League-ambities kon zijn stempel niet drukken en was anoniem.'

De Volkskrant duidt eenzelfde spelbeeld aan. 'Aan de vierduizend meegereisde PSV-supporters lag het niet. Op het veld was het tegenovergestelde het geval. De Eindhovenaren kwamen amper over de middenlijn. Talisman Cody Gakpo, afgelopen zomer begeerd door Arsenal, werd amper bereikt. De bezoekers kwamen niet aan opbouwen toe door de druk die Arsenal zette. Vrijwel ongehinderd door donkerblauwe shirts, speelde Arsenal de bal rond, zoals alleen Arsenal dat kan. Elegant en met schijnbaar gemak.'

Door de zege is Arsenal al zeker van een plek in de knock-outfase van de Europa League. PSV is dat nog niet. Met zeven punten en een huidige tweede plaats in poule A moet het ervoor zorgen dat in de resterende wedstrijden tegen Arsenal-thuis en Bodo/Glimt-uit punten worden gepakt.