Paes droomt van WK 2026: 'Gezien de leeftijd van de keepers niet ondenkbaar'

25 oktober 2022 om 09:24

Maarten Paes heeft een topseizoen gedraaid in de Major League Soccer. De sluitpost van FC Dallas heeft het enorm naar zijn zin in Amerika en hoopt stiekem op een Oranje-oproep in de toekomst.

Dallas werd deze week door Austin FC uitgeschakeld in de play-offs. "Het eindigt teleurstellend, maar al met al was het een geweldig seizoen", zegt Paes in gesprek met ESPN. "Toen ik vorig jaar januari naar Dallas kwam stonden we dertiende van de veertien en hadden we de meeste tegengoals. Nu zijn we derde geworden en hadden we de minste tegengoals, daar heb ik zelf natuurlijk ook mijn aandeel in gehad en daar ben ik trots op."

"Het is gewoon een bijzondere competitie", vervolgt de voormalig keeper van FC Utrecht. "De sfeer in de stadions is echt top. Ik zou niet zeggen dat het beter of slechter is dan de Eredivisie. Het is vooral anders. Hier speel je door het hele land, in verschillende klimaten, soms op grote hoogte. Het kan zijn dat je de ene week in de vrieskou speelt, en de week daarna in Florida. Alsof je het hele jaar door Europa League speelt."

In 2026 wordt het WK georganiseerd in Verenigde Staten, Mexico en Canada. Dat heeft volgens Paes een positieve invloed op het Amerikaanse voetbal. "Ik zou daar zelf ook graag bij willen zijn, dat zou geweldig zijn. Als je kijkt naar de leeftijd van de huidige Oranje-keepers is dat niet ondenkbaar."