Talenten van Ajax geven het goede voorbeeld tegen Liverpool in de Youth League

26 oktober 2022 om 17:52
Laatste update: 26 oktober 2022 om 17:54

De O18 van Ajax heeft woensdagmiddag het goede voorbeeld gegeven tegen de leeftijdsgenoten van Liverpool. De Amsterdammers wonnen het duel in de Youth League met 3-1. Dat de wedstrijd met 22 man op het veld is geëindigd, is een wonder.

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een goede Amsterdamse aanval rondde Jaden Banel beheerst af, na een goede voorzet van Raphaël Sarfo. In het vervolg van de eerste helft dicteerde Ajax het spel, wat net voor rust tot uiting kwam. Na goed doorzetten van opnieuw Sarfo wist Gabriel Osei Misehouy de score uit te breiden. Vlak voor rust deed Liverpool toch nog iets terug: Trent Kone-Doherty maakte de aansluitingstreffer.

Na rust was het opnieuw de club uit de hoofdstad die het beter van het spel had. In de 63e minuut kwam dit weer in de score tot uiting. De net ingevallen David Kalohoh schoot enigszins fortuinlijk binnen, maar wat er daarna gebeurde zag niemand aankomen. Ajacied Ouaild Agougil raakte betrokken in een knokpartij met Liverpool-verdedigers Bobby Clark en Melkamu Frauendorf. Meerdere rode kaarten waren op zijn plaats, maar de scheidsrechter liet het bij de gele variant.

Door de overwinning van Ajax houdt het nog altijd zicht op de koppositie in de groep. Liverpool gaat met twaalf punten nog altijd aan de leiding. De Amsterdammers hebben er nu tien.