Slordig Feyenoord verliest uit bij Sturm Graz, Europese overwintering onzeker

27 oktober 2022 om 22:54

Feyenoord is er niet in geslaagd om in de Europa League te winnen van Sturm Graz. In De Kuip werd het nog 6-0, maar in Oostenrijk kwam de ploeg van trainer Arne Slot niet goed voor de dag. De Rotterdammers verloren met 1-0.

Feyenoord begon slordig aan het duel in Oostenrijk. De Rotterdammers werden voor het eerst gevaarlijk via een vrije trap van Orkun Kökcü. De doelman van Sturm Graz kon de bal redelijk eenvoudig uit de hoek tikken. Daarna bleef Feyenoord bij tijd en wijle slordig, maar het bleef kansen creëren. Eerst was het Gernot Trauner die knap op goal kopte na een voorzet van Sebastian Szymanski. Vlak voor rust kreeg Danilo, die de voorkeur kreeg boven Santiago Gimenez, twee ideale kansen op de 1-0. Eerst via een kopbal en even later met de voet, maar beide pogingen resulteerden niet in een doelpunt.

In de tweede helft kwam Sturm Graz een stuk beter voor de dag. Tomi Horvat kreeg al snel een kans op de 1-0, waarna even later ook de ingevallen oud-Spartaan Emmanuel Emegha de kans kreeg om de score te openen. In de zeventigste minuut kreeg Graz de uitgelezen mogelijkheid om alsnog de 1-0 te maken, maar ook drie keer was geen scheepsrecht. Feyenoord kwam amper tot kansen in de tweede helft en de Oostenrijkers waren in tegenstelling tot de eerste helft simpelweg sterker. In de slotfase kreeg Emegha nog een kans om Feyenoord pijn te doen, maar dat gebeurde uiteindelijk pas in de absolute slotfase. Otar Kiteishvili schoot de bal na doorkoppen van Emegha achter Justin Bijlow.