Van Hanegem pleit voor Simons op WK: 'Krijgt het hele stadion enthousiast'

29 oktober 2022 om 09:19

Als het aan Willem van Hanegem ligt, gaat Xavi Simons mee naar het WK in Qatar. Of bondscoach Louis van Gaal zijn advies zal opvolgen is maar de vraag. Van Hanegem vindt dat de trainer 'doet alsof hij alles heeft uitgevonden'.

Simons zit momenteel bij de 39-koppige voorselectie van het Nederlands elftal en solliciteerde donderdagavond in de Europa League tegen Arsenal openlijk naar een plek bij de definitieve selectie. "Zo'n ventje van 19 met van die krulletjes die een heel stadion enthousiast maakt en van de duvel niet bang is", looft Van Hanegem het talent van PSV tegenover het Algemeen Dagblad. "Of hij op het WK ook moet worden opgesteld? Dat weet ik niet. Maar met het oog op latere grote toernooien zou het mooi zijn als Simons nu ook alvast een WK gaat meemaken."

Toch is het nog maar de vraag of de eigenzinnige Van Gaal de jeugdexponent van FC Barcelona mee zal nemen naar Qatar. "Mensen denken dat Louis en ik ruzie hebben. Is niet zo. Nooit gehad ook", aldus Van Hanegem over de Oranje-bonscoach. "Maar ik begrijp niet hoe hij de dingen soms brengt en altijd iets wil doen dat anderen niet doen. Louis van Gaal heeft al genoeg bewezen met de goede spelers die hij had. Al is hij dat waarschijnlijk ook niet met me eens. Hij vindt waarschijnlijk vooral dat zijn spelers een goede trainer hadden. En dat ze blij moesten zijn dat", lacht de oud-Feyenoorder.