Sneijder meedogenloos voor Ajax: "Ze hebben gewoon de verkeerde keuzes gemaakt"

1 november 2022 om 20:20

Wesley Sneijder is uitermate kritisch over de prestaties van Ajax. De recordinternational vindt dat Alfred Schreuder en Gerry Hamstra te makkelijk omgaan met de dramatische Champions League-campagne van de Amsterdammers.

Theo Janssen is in de studio van RTL7 daarentegen overwegend positief over de prestaties van Ajax, wanneer hij over de prestaties in de Eredivisie begint. "Hoe kun je zeggen dat het goed is?", reageert Sneijder verbaasd. "Je verliest twee keer van Liverpool en Napoli met dikke cijfers", vervolgt de analist.

"Dat je in Nederland bovenaan staat, geloof ik wel. Zeker als je honderd miljoen hebt te besteden. In Europa moet je het laten zien. Als je zoveel geld hebt uitgegeven, heb je gewoon verkeerde keuzes gemaakt", concludeert Sneijder.

Hamstra maakt ook geen goede beurt op de voormalig middenvelder na zijn optreden bij ESPN afgelopen week. De technisch manager reageerde als door een hond gebeten toen hem gevraagd werd naar de mislukte Europese campagne. "Het leek wel of het voorgeprogrammeerd was. Dat heb ik ook bij Schreuder. Hamstra is precies bezig met wat hij aan het doen is. Hij had in dat interview gewoon moeten zeggen dat Ajax Europees gezien niet thuis geeft en het niet goed is. Dat is toch niet erg als hij dat zegt."