Verbeek ziet grote verandering: 'Iedereen wil scoren over de rug van een ander'

8 november 2022 om 17:46
Laatste update: 8 november 2022 om 17:59

Gertjan Verbeek stelt dat het medialandschap de afgelopen jaren enorm is veranderd. De oud-trainer van onder meer sc Heerenveen, Feyenoord en FC Twente is onder de indruk dat iedereen over de rug van een ander wil scoren. In #Donedeal de Podcast bespreekt de 60-jarige Nederlander alle veranderingen. 

Verbeek vindt het jammer dat alles tegenwoordig zo negatief is. "Het medialandschap is ontzettend veranderd. Dat verandert mee met de maatschappij. Iedereen krijgt een steeds korter lontje. Alles is nieuws en daarbij heerst het negatieve. Dat vind ik jammer. Praten aan tafel kan niet meer, want iedereen wil scoren in medialand."

De trainer haalt praatprogramma's als voorbeeld aan. "Je ziet het aan de praatprogramma's. VTBL die iets meer het inhoudelijke inwil, heeft geen bestaansrecht. Voetbal Offside is meer van de lach en humor en onzin en scoort hoog."

Verbeek was vaak te vinden als gast bij VI. "Ik zat er in de tijd dat niemand er wou zitten. Tegenwoordig wil iedereen er heel graag zitten. Op het moment dat je er zelf zit, pakken ze je niet zo aan, maar achteraf wel. Ik heb brede schouders en je bent onderdeel van het hele metier. Dan moet je je ook kwetsbaar opstellen en ik vind het altijd wel heel leuk. Dat heb ik tijdenlang met veel plezier gedaan en ik zou het zo weer doen."