Verliezend finalist Kroatië onthult WK-selectie: slechts acht 'oudgedienden'

9 november 2022 om 15:10
Laatste update: 9 november 2022 om 15:15

Ook Kroatië heeft zijn WK-selectie voor het toernooi in Qatar bekend gemaakt. Bij het 26-tal van de verliezend WK-finalist uit 2018 is plek voor ‘slechts’ acht spelers die er tijdens de vorige editie bij waren.

Onder leiding van aanvoerder Luka Modric behaalden de Kroaten destijds het zilver, nadat in de finale werd verloren van Frankrijk (4-2). Door zijn prestaties won de middenvelder van Real Madrid in dat jaar wel de Ballon d’Or. Naast Modric zijn ook keeper Dominik Livakovic, verdedigers Domagoj Vida en Dejan Lovren, middenvelders Marcelo Brozovic, Ivan Perisic en Mateo Kovacic en aanvaller Andrej Kramaric er weer bij.

Naast de oudgedienden is de hoop van bondscoach Zlatko Dalic ook gevestigd op een paar nieuwe talenten. Met name van Borna Sosa (VfB Stuttgart), Lovro Majer (Stade Rennes) en Josko Gvardiol (RB Leipzig) wordt veel verwacht.

Met deze selectie gaan de Kroaten een gooi doen naar een nieuwe finaleplaats. Om daar te komen, moet er in de poulefase eerst worden afgerekend met minimaal twee van de drie landen in de groepsfase. België, Marokko en Canada zijn de tegenstanders.