Goed nieuws voor Makkelie: Nederlander overleeft laatste WK-schifting van de FIFA

12 december 2022 om 06:50

Danny Makkelie gaat het WK uitzingen. De Nederlander heeft de schifting van de FIFA overleefd, dat acht namen van de lijst van twintig scheidsrechters schrapten.

Dat betekent dat de kans op een Nederlandse finale groter is geworden. Daniele Orsato – een Italiaanse concurrent – kreeg zondag de halve finale tussen Argentinië en Kroatië toegewezen gekregen. De scheidrechter voor de tweede halve finale wordt maandag bekendgemaakt.

Naast Makkelie en Orsato zijn er nog tien andere arbiters aanwezig: Abdulrahman Al-Jassim (Qatar), Muhammad Muhammed (Verenigde Arabische Emiraten), Mustapha Ghorbal (Algerije), César Ramos (Mexico), Ismail Elfath (Verenigde Staten), Raphael Claus (Brazilië), Wilton Sampaio (Brazilië), Jesus Valenzuela (Venezuela), Szymon Marciniak (Polen) en Anthony Taylor (Engeland).

Dat Makkelie één van de overige wedstrijden onder zijn leiding krijgt, is geen zekerheid. Het zou ook nog kunnen dat de Nederlander een wedstrijd als vierde man bij zal wonen. Ramos en Marciniak worden de grote favorieten genoemd om de halve finale en de finale te leiden.