'Arsenal gaat vol voor man van honderd miljoen en voert uitvoerige gesprekken'

12 december 2022 om 09:04

Arsenal gaat tijdens de winterse transferperiode vol voor Mykhaylo Mudryk. De Oekraïense talent heeft zich dusdanig in de kijker gespeeld waardoor een transfer naar het Emirates Stadium ervan zal moeten komen.

Dat meldt The Atlethic. Arsenal en Shakhtar Donetsk uitvoerige gesprekken aan het voeren zijn, maar is er nog geen sprake van een overeenstemming. Volgens het medium dat zich berust op goed ingevoerde bronnen zou er een deal kunnen worden gesloten over een transfersom die lager uitvalt dan de eerder genoemde honderd miljoen euro.

Naast Arsenal werd Mudryk de afgelopen tijd met meerdere Premier League-clubs in verband gebracht. Manchester City en Newcastle United - de clubs met het grote geld - zouden wel oren hebben naar de diensten van de aanvaller. Toch wijst alles er op dat het de Londenaren zijn die met hem aan de haal gaan.

De 21-jarige Mudryk maakte vooral indruk tijdens de groepsfase van de Champions League. De snelle linksbuiten kwam drie keer tot scoren en gaf twee assists. Ook in de competitie gaat het de Oekraïner goed af: in twaalf wedstrijden kwam hij zeven keer tot scoren en wist hij zes keer succesvol een ploeggenoot te bedienen.