Regragui strijdvaardig: 'Zijn hier niet voor de lol, gaan geschiedenis schrijven'

13 december 2022 om 14:45

Woalid Regragui, de bondscoach van Marokko, stelt voorop dat zijn ploeg niet voor spek en bonen meedoet tegen topfavoriet Frankrijk. Marokko wil geschiedenis gaan schrijven en zal alles doen voor een plek in de finale.

Op de persconferentie daags voor de halve finale is Regragui duidelijk. "We zijn op een missie. We zijn hier niet voor de lol en we zijn ook niet moe. We gaan er morgen vol voor, we willen geschiedenis schrijven. Voor Marokko, voor Afrika, voor de Maghreb, voor onze broeders in Algerije, Tunesië, Egypte en Libië, en voor alle andere Afrikanen die ervan droomden dat een Afrikaans land het zo ver zou schoppen."

Volgens Regragui is dit de uitgelezen kans voor Marokko om te stunten: nu of nooit. "We mogen deze kans niet vergooien. Ik wil niet dat we over 40 jaar nog horen dat een Afrikaans team die kans had, maar dat het nog steeds niet is gelukt. We hebben een kans geschiedenis te schrijven en met een Afrikaans team de WK-finale te halen." Frankrijk en Marokko trappen woensdagavond om 20.00 uur af.