Ten Hag juicht verkoop van United toe: 'Is naar mijn mening alleen maar goed'

15 december 2022 om 08:45

Erik ten Hag ziet de potentiële verkoop van Manchester United wel zitten. Volgens de Nederlandse manager ontstaan er zo nieuwe mogelijkheden waardoor de club weer aan de top van het Engelse voetbal kan geraken.

Afgelopen maand werd bekend dat de familie Glazer de mogelijkheden onderzoeken om de club te verkopen. Volgens de Daily Mail zou de welvarende familie gaan luisteren naar biedingen vanaf om en nabij de zes miljard euro. Ten Hag kijkt met de benen omhoog van een afstand toe.

“Naar mijn mening is het alleen maar goed omdat we dan meer kunnen investeren. Ik kijk naar de concurrentie in de Premier League, waar ze allemaal de mogelijkheid hebben om te investeren", aldus Ten Hag tegenover The Athletic. De Nederlander spreekt van stevige concurrentie. "Je kan zo zeven of acht clubs aanwijzen die met elkaar concurreren in de competitie. Zij hebben allemaal de mogelijkheid om te investeren, kijk naar Newcastle en zelfs West Ham."

Op 21 december speelt United zijn eerste officiële wedstrijd sinds de winterstop. The Mancunians treffen Championship Burnley in de Carabao Cup. Een kleine week later staat de eerste Premier League wedstrijd alweer op de rol: Nottingham Forest moet op Old Trafford worden verslagen.