Slot gaat in op ontslag van Schreuder: 'We leven nu in een andere tijd'

Slot gaat in op ontslag Schreuder
27 januari 2023 om 14:23
Laatste update: 27 januari 2023 om 14:49

Arne Slot is vrijdag kort ingegaan op het ontslag van Alfred Schreuder. De trainer van Feyenoord kent Schreuder goed en stelt dat sociale media een grote invloed kunnen hebben op de orde van de dag in de voetbalwereld.

Slot schoof vrijdag aan voor de persconferentie in aanloop naar de kraker tussen FC Twente en Feyenoord. Slot werd gevraagd naar zijn reactie van het ontslag van Schreuder. In het verleden waren de twee trainers ploeggenoten. "Dat gelijkspel heb ik gezien, en toen het laatste fluitsignaal klonk wist ik dat het al laat zou worden. Ik was van plan eerder naar bed te gaan, dus ik heb de tv daarna uitgedaan en heb de volgende ochtend pas gelezen dat Alfred Schreuder was ontslagen", meent Slot. 

Volgens de trainer is het jammer dat Schreuder niet meer tijd heeft gekregen bij Ajax. "Ik denk dat in het verleden ook andere coaches bij topclubs een slechte serie gehad hebben, zoals bij Gio van Bronckhorst en Phillip Cocu. Daarna zijn ze nog zeer succesvol geweest. Dat kan zijn omdat ze oud-speler waren, maar ook omdat we in een andere tijd leven"

Trainers hebben tegenwoordig weinig tijd zich te bewijzen, meent Slot. "Als je één keer gelijkspeelt, vindt iedereen je een onbenul op social media. Dat gaat nu sneller dan vroeger. Ik heb hem ook een berichtje gestuurd, maar daar ga ik het nu niet over hebben", besluit Slot.