'Fouten in Ziyech-deal ontbloot'

'Meerdere fouten leiden tot nachtmerrie Ziyech: computerstoring lijkt funest'

1 februari 2023 om 01:38

Een opeenstapeling van fouten lijkt de transfer van Hakim Ziyech de das om te doen. Niet alleen was Chelsea FC te laat met het insturen van de benodigde papieren, in Frankrijk droeg een computerstoring niet in positieve zin bij.

L'Équipe weet te melden dat Chelsea in de ochtend na Deadline Day in beroep zal gaan bij de Franse bond. The Blues stellen niet als enige partij fouten te hebben gemaakt gedurende de onderhandelingen met Paris Saint-Germain. De Franse voetbalbond zou namelijk ook in de fout zijn gegaan.

De Fransen zouden last hebben gehad van een computerstoring in de late uurtjes en Chelsea voelt zich benadeeld door die gebeurtenis. De Londense club was echter zelf te laat met het verzenden van de benodigde papieren en daarmee lijkt een streep door de transfer van Ziyech te komen. Zo werd David de Gea in 2015 nog in Manchester gehouden, nadat Real Madrid en United het papierwerk net te laat hadden afgerond.

Ziyech was al in Parijs om de laatste details af te handelen en was bereid financieel bij te dragen om de transfer te laten slagen. De aanvaller komt niet aan bod in Chelsea en was, of is, dichtbij het Franse sterrenteam.