Jorginho voegt zich bij koploper: 'Arteta had me al vaker geprobeerd te halen'

'Arteta had me al vaker geprobeerd te halen'
1 februari 2023 om 11:30

Jorginho is blij dat Arsenal nog één keer Chelsea probeerde te overtuigen. De Italiaan voegt zich bij The Gunners en meent dat Arsenal in het verleden al meermaals informeerde voor de middenvelder.

Jorginho maakte de laatste jaren furore bij Chelsea en de nationale ploeg van Italië en hoopt zijn carrière bij de koploper nieuw leven in te blazen. "Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe uitdaging en ik kan niet wachten om op het veld te staan", stelt Jorginho op de clubsite van Arsenal. "Alles is heel snel gegaan. Ik was een beetje verrast, maar ik wilde deze kans niet laten schieten."

Arteta werd in 2019 manager van Arsenal en probeerde de afgelopen vier jaar meerdere keren Jorginho naar de club te halen, onthult de middenvelder. "De manager heeft een grote invloed gehad op de transfer. Arteta heeft in het recente verleden al vaker geprobeerd om mij te halen. Vanwege bepaalde redenen lukte dat eerder niet, maar dat had niets te maken met mijn eigen wensen."

De Spaanse manager heeft nu eindelijk zijn zin en liet weten gelukkig te zijn met de aanwinst. "Jorginho is een intelligente speler, met heel veel ervaring en leiderskwaliteiten. Hij heeft al veel gewonnen in zijn carrière, maar is nog altijd hongerig naar succes. We zijn heel gelukkig dat we hem hebben vastgelegd."