'Schreuder mogelijk niet lang werkloos: Leeds opent gesprekken met Nederlander'

leeds united lijkt schreuder binnenkort aan te gaan stellen
13 februari 2023 om 09:24
Laatste update: 13 februari 2023 om 09:50

In navolging van The Telegraph en Voetbal International melden nu ook Sky Sports en de BBC dat Alfred Schreuder in de race is om de nieuwe manager van Leeds United te worden. De aanstelling van de Nederlander in Engeland lijkt een kwestie van tijd.

Sky zegt over een bron te beschikken binnen The Whites die het nieuws kan bevestigen. De club zou gefrustreerd zijn dat de zoektocht naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor de onlangs ontslagen Jesse Marsch langer duurt dan vooraf beoogd.  River Plate-coach Marcelo Gallardo, Athletic Bilbao-trainer Andoni Iraola, West Bromwich Albion-manager Carlos Corberan én Arne Slot van Feyenoord bleken allen niet haalbaar.

De gesprekken gaan volgens Sky de goede kant op en bevinden zich inmiddels al in de afronde fase. 'Een deal nadert', zo stelt Sky. De BBC trapt iets meer op de rem en weet dat het eerste gesprek gevoerd is. 'Het is niet zeker of Schreuder op interim- of vaste basis wordt aangesteld', aldus de Engelse publieke omroep.

Bij Ajax werd de Barnevelder aangesteld als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag. Schreuder werd een half jaar naar zijn komst al ontslagen bij Ajax, nadat hij in een reeks van zeven wedstrijden geen duel wist te winnen. Een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) werd hem fataal.