Vermoedelijke opstellingen Ajax en PSV

Vermoedelijke opstellingen: Bassey in basis Ajax, geen veranderingen PSV

16 februari 2023 om 07:09

Ajax en PSV mogen het donderdagavond laten zien in de tussenronde van de Europa League en treffen op papier sterke tegenstanders. De Amsterdammers nemen het thuis op tegen verrassing Union Berlin, PSV reist af naar Sevilla. Het Algemeen Dagblad en het Eindhovens Dagblad verklappen de vermoedelijke opstellingen.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Calvin Bassey een goede indruk achtergelaten bij John Heitinga na zijn invalsbeurt tegen RKC Waalwijk. Ajax kwam op achterstand tegen de ploeg, maar met de komst van Bassey wisten de Amsterdammers de stand om te buigen. De Engelsman vormt het centrale blok met Jurriën Timber. 

Edson Álvarez wordt daardoor op het middenveld gezet en ziet Steven Berghuis en Davy Klaassen naast zich staan, waardoor Kenneth Taylor naar de bank wordt gehaald. Francisco Conceição staat zijn plek af aan Steven Bergwijn. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis; Kudus, Klaassen, Bergwijn; Tadic

Voor PSV heerst het vermoeden dat trainer Ruud van Nistelrooij geen wijzigingen toepast. De Eindhovenaren wonnen overtuigend met 6-0 van FC Groningen. Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt, de nieuwe winteraanwinsten bij PSV, spelen tot dusver overtuigend en mogen weer vanaf de aftrap beginnen, stelt het Eindhovens Dagblad. Johan Bakayoko blijft een goede indruk maken en mag starten. Xavi Simons begint achter spits Luuk de Jong.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benitez; Teze, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Simons, Veerman; Bakayoko, De Jong, Hazard