Luuk de Jong treft oude ploeg Sevilla

Luuk de Jong treft oude club: 'Hij heeft ons veel gegeven, het zal speciaal zijn'

16 februari 2023 om 07:50

Luuk de Jong treft donderdagavond Sevilla in de Europa League, de ploeg waar de spits tussen 2019 en 2021 een belangrijke rol speelde. Volgens trainer Jorge Sampaoli is de club De Jong nog altijd niet vergeten en zal het weerzien een bijzonder moment worden.

Sampaoli werkte zelf nooit samen met De Jong, maar weet dat de Nederlander een grote rol heeft gespeeld bij Los Nervionenses. De Jong wist onder meer twee keer te scoren in de Europa League-finale, die met 3-2 van Internazionale werd gewonnen. "Hij heeft ons veel gegeven. Hij is geweldig in de lucht. Voor hem zal het speciaal zijn, omdat hij een prijs heeft gewonnen met de club", meent Sampaoli, opgetekend door De Telegraaf.

De Jong had eveneens mooie woorden over voor zijn oude club. "Ik heb een heel mooie tijd hier gehad. Deze club heeft een speciale plek in mijn hart", stelde De Jong woensdag op het persmoment. De coronapandemie gooide echter veel roet in het eten. "Van die drie jaar in Spanje waren alleen het eerste halve jaar en het laatste halve jaar in Barcelona normaal. De winst van de Europa League hebben we ook nooit met de fans kunnen vieren. Dat is toch heel jammer."