Succes Ten Hag laat zijn sporen na

'Slot en Ajax mogen Ten Hag bedanken na succesvol begin bij United'

27 februari 2023 om 06:43

Het succes van Erik ten Hag bij Manchester United laat zijn sporen na in Nederland. Valentijn Driessen stelt dat onder meer Arne Slot en Ajax veel voordeel halen uit de tot dusver succesvolle periode van de Nederlander op Old Trafford.

Driessen schrijft in zijn column in De Telegraaf over Ten Hag na het winnen van zijn eerste prijs bij United. The Red Devils waren zondag te sterk voor Newcastle United, waarmee de toon is gezet voor Ten Hag. 'Dit moet het begin vormen van een nieuwe hegemonie van Manchester United in Engeland. Er moeten veel meer wedstrijden en prijzen gewonnen worden om als een vintage Sir Alex Ferguson door het leven te gaan. De Schot won veertig hoofdprijzen. De vergelijking tussen Ten Hag en Ferguson gaat volledig mank.'

Het succes van Ten Hag heeft direct invloed op de Nederlandse markt, meent de chef voetbal. 'Het benaderen van Arne Slot door Leeds United hield direct verband met de prestaties van Ten Hag bij Manchester United. Dinsdag bleek hij ook nog eens een enorme bruidsschat achtergelaten te hebben in Amsterdam', voegt Driessen toe, verwijzend naar de hoge netto winst van Ajax in het kalenderjaar 2022. Dat kwam voornamelijk door de verkoop van Antony en Lisandro Martínez, die voor 152 miljoen naar United vertrokken.