Ron Jans is positief ondanks puntverlies Twente

Jans is positief na nieuw puntverlies: 'Het blijven mensen en die maken fouten'

5 maart 2023 om 12:41

FC Twente wist zaterdagavond weer niet de drie punten te pakken in het duel met sc Heerenveen. Trainer Ron Jans is echter zeer positief na het 3-3 gelijkspel tegen de Friezen.

Twente leek lange tijd de overwinning over de streep te trekken, maar in de laatste minuut kwam Heerenveen op gelijke hoogte. "Er ging veel meer goed dan mis", reageert Jans na afloop bij RTV Oost. "Het tempo was heel hoog. We spelen tegen een tegenstander die op een hele andere manier speelt dan in het begin van het seizoen. Die willen ook druk zetten, die willen ook voetballen en dan krijg je een prachtige wedstrijd."

"Alleen wij hebben een moeilijke fase, dat weet iedereen", vervolgt de trainer van Twente. "Alleen hoe we bij Go Ahead verloren, dat was op een hele slechte manier. Veel te weinig je tanden laten zien. En ik vind dat we vandaag echt iets hebben rechtgezet met heel veel jongens die er niet bij waren. Maar we hadden deze wedstrijd moeten winnen. We hadden het af moeten maken aan de voorkant. We hadden beter moeten verdedigen aan de achterkant. Dus ik ben veel meer positief dan negatief."

Twee van de drie tegendoelpunten vielen uit een corner, maar daar heeft Jans wel een verklaring voor. "Bij elke competitie of toernooi is het zo dat 30% van de doelpunten worden gemaakt uit spelhervattingen. Als dat nooit mag, zou er dus nooit uit een spelhervatting gescoord worden. En dat blijft maar doorgaan. Het blijven mensen en die maken fouten", besluit de oefenmeester.