Jans complimenteert steunpilaar van FC Twente: 'Als hij wegvalt, dan mist er iets'

Ron Jans stelt dat Robin Pröpper erg belangrijk is voor FC Twente
6 maart 2023 om 07:22

Het is een verschil tussen dag en nacht wanneer Robin Pröpper wel of niet meedoet bij FC Twente, stelt Ron Jans. De trainer van de club uit Enschede roemt het spel van zijn aanvoerder.

Waar Twente het seizoen nog zo sterk begon, lijkt de club momenteel in een wat mindere fase te zitten. De uitwedstrijd van twee weken geleden tegen Go Ahead Eagles was daar misschien wel het beste voorbeeld van. De Tukkers verloren met 2-0 in Deventer, maar traden toen ook aan zonder aanvoerder Pröpper.

"Ik wil Robin (Pröpper, red.) een groot compliment geven", begint Jans bij Studio Voetbal. "Als hij geblesseerd is of geblesseerd uitvalt, dan mist er iets. Hij coacht goed, duelleert, is positioneel goed en goed in de lucht. Hij weet wanneer hij erop moet klappen en is de organisator, de leider in de verdediging."

Naast de wel dan niet aanwezigheid van Pröpper spelen ook de buitenspelers volgens Jans een rol in de prestaties van Twente, en dan vooral in uitwedstrijden. "We hebben goede en interessante buitenspelers, maar in uitwedstrijden is het wat minder. Dan komt de spits ook wat minder tot scoren. We hebben bewezen dat we in uitwedstrijden niet goed genoeg zijn voor de top, maar wel voor de subtop", besluit hij.