Van Gelder beschuldigd van grensoverschrijdende opmerkingen: 'Ging om een grap'

Van Gelder beschuldigd van wangedrag
10 maart 2023 om 07:10

Jack van Gelder is één van de presentatoren die bij de NOS wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De 72-jarige verslaggever zou zich in twee instanties verbaal hebben uitgelaten tegenover vrouwelijke collega's.

Van Gelder doet woensdagavond zelf zijn verhaal bij HLF8 en meent dat het om misplaatste opmerkingen ging. "Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: Als je bij me in bad komt zitten, prima. Nou dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt. Het was een misplaatste grap", verklaart Van Gelder.

Tijdens het tweede incident zou Van Gelder een collega hebben uitgescholden na een uit de hand gelopen discussie over het EK in Oekraïne en Polen. "We zeggen allemaal wel eens iets in een opwelling. Maar zoals ik het nu vertel, zo is het gegaan", stelt de verslaggever, die een collega voor 'hoer of andere bewoordingen' zou hebben uitgemaakt. De incidenten werden destijds gemeld bij een extern vertrouwenspersoon, maar werden nooit aan Van Gelder zelf voorgelegd.