Tom Egbers wordt ook beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

'Tom Egbers vertoonde op redactie van NOS Sport grensoverschrijdend gedrag'

10 maart 2023 om 23:26
Laatste update: 10 maart 2023 om 23:33

Tom Egbers heeft op de redactie van NOS Sport grensoverschrijdend gedrag vertoond, meldt De Volkskrant. De presentator heeft in het verleden zowel op als buiten de werkvloer een vrouw lastiggevallen.

Egbers, die vooral bekend is van Studio Sport, zou in 2005 avances hebben gemaakt naar een 22-jarige stagiaire. Hij zocht zowel telefonisch als via de app contact met haar op en belde haar ook midden in de nacht. Na lange tijd kregen de twee een affaire en zoenen een aantal keer, schrijft De Volkskrant. De vrouw heeft hier in 2009 melding van gemaakt bij de hoofdredactie.

Nadat de relatie ten einde kwam, pestte Egbers haar herhaaldelijk in het bijzijn van collega's. De presentator noemt haar onder meer 'de as van het kwaad', 'het vergif' en 'serpent'. Ook zou hij een gebaar richting haar gemaakt hebben waarbij hij net doet alsof hij iemands keel doorsnijdt. De vrouw stelt dat ze ook buiten de werkvloer is lastiggegvallen door Egbers.

De Volkskrant heeft ook een mail van een NOS-collega in handen, waarin staat dat Egbers zich vaker schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen op de redactie. "Onze relatie als zodanig betreur ik nu, vele jaren later, zeer zeker", reageert Egbers. "Vanwege het verdriet dat ik er in mijn privéleven mee heb veroorzaakt. Ook het feit dat zij destijds twintiger was en ik veertiger telt voor mij, na al die jaren terugkijkend, zwaar. Vijftien jaar later zeg ik: dat had ik beter niet kunnen doen."