Jesper Karlsson staat in de belangstelling van clubs uit Italië en Engeland

'Italiaanse en Engelse clubs volgen verrichtingen van AZ-aanvaller Karlsson'

14 maart 2023 om 08:48

Jesper Karlsson heeft zich in de kijker gespeeld in Europa, meldt Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferexpert kan AZ verwachten dat de nodige clubs zich gaan melden in Alkmaar.

Afgelopen zomer hoopte Karlsson al op een transfer naar een Europese topcompetitie, met Celta de Vigo als club die het meest concreet was. Tot een overgang kwam het niet en dus speelt de Zweed nog altijd bij AZ, waar hij een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft moest missen wegens een blessure. Inmiddels is de aanvaller weer de oude in Alkmaar.

Volgens Romano houden verschillende Premier League- en Serie A-clubs de verrichtingen van Karlsson nauwlettend in de gaten. De desbetreffende clubs zullen de afgelopen weken gesmuld hebben van de prestaties van de linksbuiten. Karlsson kwam in zijn laatste twee Eredivisie-wedstrijden tot scoren en gaf twee assists tegen SS Lazio in de Conference League.

Karlsson is niet de enige speler van AZ die voor een zomers vertrek staat. Ook Tijjani Reijnders wordt veelvuldig in verband gebracht met een overgang. Onder andere Ajax ziet het wel zitten in de 24-jarige middenvelder.