Wat is de grootste zege in de knock-outfase van de Champions League?

Wat is de grootste zege in de knock-outfase van de Champions League?

19 april 2023 om 06:45
Laatste update: 19 april 2023 om 06:50

Manchester City won in het heenduel van de kwartfinale overtuigend met 3-0 van Bayern München en staat hierdoor met één been in de halve finale van de Champions League. In de achtste finale wonnen The Citizens met 7-0 van RB Leipzig. Dit was een evenaring van de grootste overwinning ooit in de 'alles-of-niets-fase' van het miljardenbal. 

Dankzij een sensationele Haaland won Manchester City met zeven doelpunten verschil van RB Leipzig. De Noorse aanvalsleider scoorde vijf keer, terwijl Ilkay Gündogan en Kevin de Bruyne ook een duit in het zakje deden. Drie keer eerder kwam het voor dat een club in de knock-outfase van de Champions League met 7-0 won.

Bayern München - FC Basel 7-0 (2012)
Bayern München was de eerste ploeg die erin slaagde om met 7-0 te winnen in de knock-outfase van de Champions League. Op 13 maart 2012 was FC Basel de tegenstander in de achtste finale. De Zwitsers werden in de Allianz Arena van het kastje naar de muur gespeeld door Der Rekordmeister. Mario Gomez (4), Thomas Müller en voormalig Oranje-international Arjen Robben (2) waren in deze wedstrijd trefzeker.

Bayern München - Shakhtar Donetsk 7-0 (2015)
Drie seizoenen later slaagde Bayern München er wederom in om in de achste finale van de Champions League in eigen huis met 7-0 te winnen. Shakhtar-verdediger Oleksandr Koetsjer kreeg na 144 seconden al een rode kaart, waarna de ploeg van Pep Guardiola over de Oekraïners heenwalste. Thomas Müller (2), Jérome Boateng, Franck Ribéry, Holger Badstuber, Robert Lewandowski en ex-PSV'er Mario Götze namen de Duitse treffers voor hun rekening.

Manchester City - Schalke 04 7-0 (2019)
Guardiola flikte op 12 maart 2019 hetzelfde kunstje met zijn nieuwe werkgever Manchester City. In de achtste finale van het miljardenbal kwam Schalke 04 op bezoek. De Engelse grootmacht rolde de Duitsers op met 7-0. Sergio Agüero (2), Leroy Sané, Raheem Sterling, Bernardo Silva, Phil Foden en Gabriel Jesus waren met hun doelpunten verantwoordelijk voor deze grote overwinning.