Oefenen zonder internationals: Feyenoord verliest van NEC, PSV pakt Anderlecht

Feyenoord heeft van NEC verloren en PSV van Anderlecht gewonnen in een oefenduel
22 maart 2023 om 14:48

Feyenoord en PSV hebben woensdagmiddag allebei een oefenwedstrijd gespeeld. De Rotterdammers verloren op eigen veld met 1-2 van NEC. De Eindhovenaren deden het met een 2-0 overwinning tegen RSC Anderlecht een stuk beter.

Feyenoord

Feyenoord, dat elf selectiespelers naar de nationale (jeugd)elftallen van hun land heeft zien uitvliegen, speelde met onder anderen Neraysho Kasanwirjo, Jacob Rasmussen, Ezequiel Bullaude, Javairô Dilrosun, Igor Paixão en Danilo. De Rotterdammers kwamen één keer tot scoren via een strafschop van Danilo, maar NEC ging er door doelpunten van Pedro Marques (strafschop) en Anthony Musaba met de overwinning vandoor.

PSV

PSV, dat in totaal zes internationals heeft afgegeven, speelde met onder anderen Boy Waterman, Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli, Patrick van Aanholt, Guus Til en Thorgan Hazard. Ook Sávio maakte zijn rentree na een lange blessure. De Braziliaan viel vlak voor tijd in.

De PSV-goals werden gemaakt door een duo dat zijn wedstrijden normaal bij de beloften van de club speelt. Mohamed Nassoh en Mohammed Amin Doudah – allebei twintig jaar – stelde de Eindhovendse zege veilig.