Bayern-middenvelders: 'Een trainerswissel betekent dat de spelers hebben gefaald'

Bayern-middenvelders: 'Een trainerswissel betekent dat de spelers hebben gefaald'
26 maart 2023 om 07:37
Laatste update: 26 maart 2023 om 07:57

Leon Goretzka en Joshua Kimmich zijn ingegaan op het vertrek van voormalig Bayern München-trainer Julian Nagelsmann. Beide spelers werkten anderhalf jaar samen met de trainer die afgelopen week op straat werd gezet.

Goretzka en Kimmich speelden beide zaterdagavond met het Duits nationaal elftal tegen Peru (2-0). Na afloop van de wedstrijd kregen beide spelers vragen naar de situatie bij hun club in München. "Daar moeten we mee leren omgaan. Als er een managerwissel is, is dat altijd teleurstellend, want dat betekent dat wij spelers gefaald hebben", vertelde Kimmich op de persconferentie.

Leon Goretzka gaf ook toe getroffen te zijn. "Het is extreem hoe snel zoiets kan gebeuren in deze wereld", zei de 28-jarige. "We onderhielden een zeer hechte band met Julian, ik heb hem waarschijnlijk vaker gezien dan mijn familie. Als zo iemand er niet meer is, is dat voor iedereen een schok. Persoonlijk had ik zeker geen barsten in mijn relatie tot Julian. Maar ik weet niet hoe het was met andere spelers."