Barça eist vertrek Spaanse voetbalbaas wegens leveren vals bewijs in Negreira-zaak

Barça eist vertrek Spaanse voetbalbaas wegens leveren vals bewijs in Negreira-zaak
3 april 2023 om 18:59

FC Barcelona eist een vertrek van de Spaanse voetbalbaas Javier Tebas. De voorzitter van La Liga wordt in de Spaanse media beschuldigd van het leveren van vals bewijs in de Negreira-zaak.

Het schandaal is inmiddels voldoende aan het licht gebracht: tussen 2001 en 2018 ontving Negreira miljoenen euro's van Barcelona. Negreira stelde onlangs zelf dat hij dit bedrag kreeg bijgeschreven om als analist te dienen, aangezien Barcelona zich benadeeld voelde door de arbitrage in Spanje. De Catalaanse grootmacht is inmiddels aangeklaagd door de Spaanse justitie.

De Spaanse krant La Vanguaridia kwam maandagochtend met het nieuw dat Tebas vals bewijs zou hebben geleverd tegen Barcelona, waarna de club met een fel statement kwam. "Het is niet de eerste keer dat hij de media gebruikt om FC Barcelona te beschadigen. We hadden nooit verwacht dat hij naast al zijn onzin ook nog eens met valse bewijzen zou komen", schrijft Barça onder meer in de verklaring.

"De heer Tebas zou zijn functie moeten neerleggen, omdat hij zichzelf bevoegdheden geeft die hem helemaal niet toebehoren. Hij laat hiermee zien het voorzitterschap van La Liga niet waard te zijn", aldus Barcelona.