Kenneth Perez denkt dat Ajax fluitend kampioen was geworden als Slot trainer was

'Als Slot trainer van Ajax was, dan waren ze toch fluitend kampioen geworden?'

5 april 2023 om 19:22

Als Arne Slot trainer van Ajax was geweest, dan waren ze 'fluitend' kampioen geworden. Daar is Kenneth Perez van overtuigd, die daarnaast twijfelt of John Heitinga wel de juiste trainer voor Ajax is.

Heitinga blikte afgelopen week vooruit op zijn toekomst als trainer van Ajax. De oefenmeester verwacht duidelijkheid te krijgen, iets wat hij tot nu toe nog niet van de clubleiding heeft gehad. Volgens Perez is het niet zo vreemd dat de Amsterdammers nog geen stevige uitspraken doen. "Het is wel een heel belangrijke keuze. Een trainer is cruciaal voor jouw elftal, dat heb je bij Ajax gezien", begint hij bij ESPN.

"Je kan er over filosoferen, maar ik ben erg benieuwd: stel je voor dat Arne Slot trainer was van Ajax, dan zouden zij toch gewoon fluitend kampioen zijn geworden?", vervolgt de Deen, die de kwaliteiten van de oefenmeester prijst. "Ik denk dat hij de spelers zo veel beter maakt, ja. Een trainer kan een speler in zijn kracht laten spelen, dat is wat hij moet doen. Iedere speler moet een stukje beter worden dan hij eigenlijk is, waardoor je een sterker geheel krijgt. Dan hoef je geen absolute uitblinkers te hebben."

Of Heitinga daadwerkelijk de trainer moet worden in de hoofdstad, is volgens Perez twijfelachtig. “Heitinga is een beginnende coach, dus ik weet het nog niet. Ik weet dat hij zeven wedstrijden heeft gewonnen die op papier makkelijk waren, maar op dat moment moeilijk. De wedstrijden waar het om ging heeft hij verloren, tegen Feyenoord en Union Berlin. Als hij die wel had gewonnen, dan was het heel anders geweest. Nu hoor ik alleen maar dingen over dat hij aan het huilen is en dat hij geen goede dingen zegt", besluit hij.