'Rivaliteit hoort erbij en dat is ook mooi, maar het heeft wel zijn grenzen'

'Rivaliteit hoort erbij en dat is ook mooi, maar het heeft wel zijn grenzen'
6 april 2023 om 11:00

Tijdens De Klassieker in de halve finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax werd Davy Klaassen tijdens een opstootje geraakt door een aansteker. Het laat zien dat de rivaliteit tussen de twee Nederlandse grootmachten nog te vaak over de grens gaat. Diederik Boer sprak zich hier dinsdag al over uit tegenover VoetbalNieuws.

De laatste keer dat Feyenoord van Ajax won in de beker, stond Boer onder de lat bij de Amsterdammers. Destijds merkte de sluitpost aan alles dat het duel met Feyenoord er een met veel lading is. "Als je bij Ajax speelt, dan weet je dat die wedstrijd heel erg leeft. Bij de supporters, bij de spelers die al heel lang bij Ajax spelen, maar ook bij mij hoor."

Al sinds 2009 zijn er geen supporters meer van Ajax welkom bij Feyenoord en andersom. Woensdagavond was het bewijs dat de rivaliteit tussen de clubs soms veel te ver kan gaan. "Rivaliteit hoort erbij in het voetbal en dat is ook mooi, maar het heeft wel zijn grenzen", liet Boer eerder al weten.

Het uitpubliek weer verwelkomen in de stadions bij De Klassieker zit er volgens Boer voorlopig dan ook niet in. "Natuurlijk zou dat het mooiste zijn, om Feyenoord-fans in de Johan Cruijff Arena toe te laten en Ajax-fans in De Kuip. Het verleden heeft echter bewezen dat het op dit moment nog niet kan. Er moet zoveel politiemacht op de been komen. Het kost te veel geld om dat in goede banen te leiden. Dat is gewoon niet mogelijk op dit moment. Dat is natuurlijk wel jammer.”

Lees hier het volledige interview met Boer: