Van Bronckhorst: 'Dat ze dit voor elkaar krijgen, betekent dat ze hard werken'

Van Bronckhorst Slot Titel Kuip Kampioen Champions League
8 april 2023 om 07:42
Laatste update: 8 april 2023 om 08:03

Giovanni van Bronckhorst is lovend op het Feyenoord van Arne Slot en hoopt dat de Rotterdammers er dit seizoen met de titel vandoor gaan. De voormalig trainer van de Stadionclub kijkt in gesprek met De Telegraaf ook terug op zijn periode in De Kuip.

Van Bronckhorst geeft toe dat het spel van Feyenoord dit seizoen dominant is en geeft daarvoor de complimenten aan Slot. "Het voetbal wat Feyenoord nu speelt, ziet er heel goed uit. Het elftal is goed georganiseerd en het is echt leuk om naar te kijken. Dat is de verdienste van Arne en zijn spelers. Dat ze dit voor elkaar hebben gekregen, betekent dat er heel hard aan gewerkt is op de trainingen, want je moet veel dingen beheersen om zo te kunnen spelen."

De voormalig speler en trainer van Feyenoord gaat in op het fenomeen Kuipvrees waar spelers soms last van hebben. "Ik draai het altijd om. Ik heb altijd gezegd dat het publiek in ons stadion het makkelijkste publiek is dat er bestaat voor spelers. Als je stinkend je best doet, mag je fouten maken. Als je dat niet doet, heb je een probleem. Mijn ploeg kreeg het vertrouwen en daarmee kwam de power. We wonnen niet voor niks vijf prijzen in amper vier jaar."

De achterban van Feyenoord is bang dat Slot na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord. Van Bronckhorst geeft aan dat hij na zijn kampioensjaar geen seconde aan een vertrek dacht. "Na het veroveren van de landstitel wilde ik alleen maar met Feyenoord in de Champions League uitkomen en de tune van de Champions League in De Kuip horen. Dat had ik als speler meegemaakt en het was jaren geleden dat ik die tune in ons stadion had gehoord. Dát was voor mij de drijfveer bij Feyenoord. Ik wilde met mijn eigen club succesvol zijn, niet prijzen winnen om de stap naar het buitenland te maken."