Blind reageert voor het eerst op Ajax-rvc opvolging: 'Ik vind het niet onlogisch'

Blind vind het niet onlogisch dat Van Halst is aangesteld bij Ajax
12 april 2023 om 20:55
Laatste update: 12 april 2023 om 21:00

Danny Blind vind het niet onlogisch dat Jan van Halst het nieuwe lid van de raad van commissarissen van Ajax is. De analist, die tot voor kort nog in die functie zat, stelt dat Van Halst 'technische bagage' heeft.

Afgelopen week werd Van Halst gepresenteerd als het nieuwe lid van de rvc van Ajax. Het was een vacature die al enkele maanden open stond. "Dat moest natuurlijk", begint Blind in de studio van Ziggo Sport. "Het is belangrijk om een commissaris aan te stellen omdat ze moeten weten hoe ze de functie van trainer in gaan vullen. Ik weet alleen niet hoe zijn Duits is", verwijst de voormalig verdediger vervolgens met een knipoog op het aanstellen van Sven Mislintat.

"Ik vind het niet onlogisch", gaat Blind vervolgens verder wanneer hem wordt gevraag of hij snapt dat Ajax bij Van Halst is uitgekomen. "Ze liggen niet voor het oprapen, niet iedereen wil het. Je hebt wel bagage nodig op technisch vlak en dat heeft Jan wel, op commercieel vlak weliswaar. Maar het gaat daar wel om. Je moet een idee hebben hoe de jeugdopleiding en scouting moeten functioneren. Je moet dat gaan bewaken."

"Je gaat niet altijd over het beleid, tenminste niet direct over een naam van een aankoop. Maar je kan het proces wel beïnvloeden", vervolgt Bind, die wel benadrukt dat het belangrijk is om een goede band te hebben met de technisch directeur. "Je moet elkaar dingen kunnen zeggen", aldus Blind, die benadrukt dat Mislintat over het invullen van de positie als trainer gaat.