'Ajax mag Álvarez op de blote knieën bedanken dat hij zoveel kaarten pakt'

'Ajax mag Álvarez op de blote knieën bedanken dat hij zoveel kaarten pakt'
18 april 2023 om 08:20

Voormalig Eredivisie-speler Joey van den Berg neemt het op voor Edson Álvarez. De Ajacied ontving afgelopen weekend alweer zijn tiende gele kaart van dit Eredivisie-seizoen, waardoor hij de topper tegen PSV mist.

"We moeten ophouden een item te maken van op het randje spelen", zegt Van den Berg, die zelf in zijn periode bij sc Heerenveen ook vaak op de bon ging, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Neem Sergio Ramos, overal geroemd en omarmd als beste verdediger van de wereld, maar hoeveel shit zou hij in Nederland over zich heen krijgen voor de kaarten die hij pakt?"

Van den Berg prijst de 'grinta' van Álvarez en vindt het niet gek dat de Mexicaan al tien gele prenten heeft ontvangen. "Heb je die restverdediging gezien? Nou, dan vind ik het nog knap dat hij slechts tien kaarten pakte. Als je ziet in welke grote ruimtes Álvarez dit seizoen speelt, mag Ajax hem op de blote knieën bedanken dat hij zoveel kaarten pakt."

"Ik zou willen dat wij zulke jongens meer selecteerden of opleidden", vervolgt de voormalig speler van onder meer sc Heerenveen en Reading. "Ik zie ze amper nog. Daardoor heb ik vaak het gevoel naar zombievoetbal te kijken tussen ploegen die aanvallen en elkaars fout wachten."