Hoe zien de aangescherpte regels van de KNVB eruit waardoor duels worden gestaakt?

Dit zijn de aangescherpte regels van de KNVB
12 mei 2023 om 21:20
Laatste update: 12 mei 2023 om 21:20

Het was vrijdagavond wéér raak in de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd tussen FC Eindhoven en Helmond Sport werd tijdelijk gestaakt na het gooien van vreugdebier. Wanneer wordt een wedstrijd definitief gestaakt? VoetbalNieuws zet de regels voor je op een rijtje.

Gooien van voorwerpen

Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er worden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.

Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.

Veldbetreding

Als een 'supporter' op het veld op komt, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er komt opnieuw een 'supporter' op het veld, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.

Als een 'supporter' op het veld komt en een speler of scheidsrechter aanvalt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.

Voorbeelden van gestaakte wedstrijden

De twee wedstrijden die dit seizoen definitief werden gestaakt waren die van NAC Breda - Willem II en FC Groningen – NEC. Tijdens eerstgenoemde wedstrijd werd er eerst vuurwerk op het veld gegooid waardoor de spelers in eerste instantie naar binnen gingen. Na de hervatting werden er bekers met bier op het veld gegooid waardoor de wedstrijd definitief werd gestaakt. Tijdens laatstgenoemde wedstrijd raakte een bierbeker de grensrechter. Daardoor werd het duel dus zonder onderbreking gestaakt.