'Bijzonder nieuws uit Amsterdam: Ajax weigert bod van 23 miljoen euro op Bassey'

Ajax weigert bod van 23 miljoen euro op Bassey
28 april 2023 om 19:03
Laatste update: 28 april 2023 om 19:12

Ajax heeft een bod van 23 miljoen euro op Calvin Bassey geweigerd. Mensen binnen de club verwachten dat de 23-jarige verdediger in de toekomst een hoger bedrag zal opleveren, meldt Mike Verweij, clubwatcher voor De Telegraaf. 

De nieuwe technisch directeur Sven Mislintat wil een bezem door de selectie halen, maar een vertrek van Bassey valt daar niet direct onder. "Ik hoorde gisteren tot mijn stomme verbazing dat er een bod is binnengekomen van 23 miljoen euro op Calvin Bassey. Vanuit de Premier League", aldus Verweij in de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf. Het is niet bekend om welke Engelse club het gaat.

"Sommige mensen binnen Ajax dachten dat hij ooit wel voor veertig miljoen euro verkocht zou kunnen worden", vervolgt de clubwatcher. "Er is heel veel aan te merken op Bassey, maar als je hem verdedigend ziet, kan ik me best voorstellen dat er clubs interesse in hem hebben."

Bassey werd afgelopen zomer voor hetzelfde bedrag overgenomen van Rangers, waarmee hij kampioen van Schotland werd. In Amsterdam weet de linksbenige verdediger nog geen potten te breken in zijn eerste seizoen voor de club.