VN TV-gids: Oranje op jacht naar halve finales EK, Engeland tegen Zwitserland

Is er voetbal vandaag?
6 juli om 07:00
Laatste update: 6 juli om 07:00

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws.nl zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden voor vandaag.

Nederland - Turkije

Het Nederlands elftal hoopt zaterdagavond voor het eerst sinds 2004 weer de halve finale van het EK te bereiken. De missie: Turkije verslaan, in een stadion met overwegend Turken. Na de klinkende 0-3 overwinning op Roemenië is de ploeg van bondscoach Ronald Koeman vastberaden om het toernooi nog meer glans te geven. In het Olympiastadion in Berlijn moet dat gaan gebeuren.

Nederland – Turkije begint om 21.00 uur en wordt live uitgezonden op NPO 1.

Engeland - Zwitserland

De EK-dag begint met de kwartfinale tussen Engeland en Zwitserland, in Düsseldorf. De Engelsen stelden tot dusver zeer teleur, met zwakke prestaties in de groepsfase en een overwinning op Slowakije in de achtste finales na verlenging. De Zwitsers schakelden titelhouder Italië uit in de laatste zestien. Wie wordt de mogelijke tegenstander van Oranje in de halve finales?

Engeland – Zwitserland begint om 18.00 uur en wordt live uitgezonden op NPO 1.