Giménez 'leeft zijn droom' bij Feyenoord: 'Maar de echte komt volgende week pas'

Santiago Giménez wint met Feyenoord van Excelsior en wordt kampioen van Nederland
7 mei 2023 om 16:56

Santiago Giménez leeft naar eigen zeggen zijn droom bij Feyenoord. De Mexicaanse spits maakte er twee in de met 0-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen Excelsior, waardoor de Rotterdammers volgende week bij een zege op Go Ahead Eagles kampioen kunnen worden.

"Het is voor een spits altijd goed om te scoren, al helemaal als je er twee maakt", aldus Giménez na afloop voor de camera's van ESPN. Hij analyseert zijn beide treffers. "Als je een bal te hard kopt, dan gaat hij misschien over. Je moet hem zacht raken en plaatsen, want de keeper stond in het midden. Ik geloof altijd dat de bal komt en daar bereid ik me op voor. Mijn teamgenoten doen altijd goed werk voor me. De tweede was voor vijftig procent Quintens (Timber, red.) goal."

Ondanks dat de Mexicaan inmiddels vrijwel onomstreden is, wil hij niet spreken over de term 'eerste spits'. "Danilo en ik zijn teamgenoten. Je werkt niet als elftal of zo, maar als team van 25 spelers. Dit team wil altijd het toplevel halen en dat vraagt wat van je. We willen negentig minuten lang druk zetten en dat is het voornaamste dat ik moest leren. De staf heeft ons beter en fitter gemaakt."

Hij is trots op het feit dat hij het tot Feyenoord-spits heeft geschopt en volgende week tegen Go Ahead Eagles kampioen van Nederland kan worden, al weet hij niet of men in Mexico daar ook van op de hoogte is. "Ik heb geen idee, haha. Ik ben nu hier, niet in Mexico. Het is geweldig om kinderen hier in mijn shirt te zien lopen. Mensen die op de tribunes zitten met Mexicaanse vlaggen en sombrero's, prachtig. Ik droomde hiervan en nu leef ik mijn droom. Maar de echte droom komt volgende week. We moeten winnen, dan wordt het waar."

Hij gaat tenslotte nog in op zijn toekomst, al wil laat hij er niet te veel over los. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik houd van deze club. Alle deuren staan open, dus ik weet niet wat er komt. We gaan de titel winnen en dan zien we wel verder."